Cretanthos

Το Ελαιόλαδο έχει χαρακτηρισθεί ως η βάση της μεσογειακής διατροφής και οι ιδιότητές του έχουν εξυμνηθεί πολλές φορές και από πολλούς ανθρώπους, ειδικούς και μη. Η αλήθεια όμως είναι ότι το ελαιόλαδο είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Κάτω από το άγιο δέντρο της ελιάς κρύβεται ένας πανάρχαιος πολιτισμός. Ένας πολιτισμός ανθρωπιάς, ευγένειας, συνεργατικότητας και εργατικότητας, υπομονής, πίστης και σεβασμού προς τη γη. Η ελιά έθρεψε τους προγόνους μας και ανέθρεψε τα παιδιά μας. Είναι τιμή μας να ζούμε στη σκιά της, να την ποτίζουμε με τον ιδρώτα μας, να την υπηρετούμε με ευλάβεια και δέος.

To Cretanthos είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικής καλλιέργειας. Γεννιέται στα Αγγελιανά Μυλοποτάμου Κρήτης, περιοχή χαρακτηρισμένη Π.Ο.Π.-Π.Γ.Ε. (Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης – Περιοχή Γεωγραφικής Ένδειξης), από άνυδρες ελιές της κορυφαίας ποικιλίας «Κορωνέικη». Τα δέντρα λιπαίνονται με κοπριά και ποτέ δεν ψεκάστηκαν με εντομοκτόνα. Οι ελιές συλλέγονται άγουρες, αλέθονται με ψυχρή έκθλιψη και δίνουν ελαιόλαδο χρυσοπράσινου χρώματος με πλούσια φρουτώδη γεύση. Αυτός είναι ο πλούτος μας. Αυτό είναι το κληροδότημά μας.

Η φιλοσοφία της Cretanthos εμπεριέχεται στο τρίπτυχο «υψηλή ποιότητα, μικρή ποσότητα, έλεγχος και εγγύηση προϊόντων». Κάθε χρόνο διαθέτουμε στην αγορά, μόνο ποσότητες για τις οποίες μπορούμε να εγγυηθούμε την ποιότητά τους. Όταν εξαντλούνται, περιμένουμε υπομονετικά την επόμενη σοδειά.

Το ελαιόλαδό μας, η ιστορία μας...

'Ο προπάππος μου, ο Γιώργος, ήταν δάσκαλος. Δίδασκε στα «κοπέλια» γράμματα για να μπορούν να ξεχωρίζουν την αλήθεια. Μετά το σχολείο η ψυχή του και η ματιά του, ήταν στις ελιές του. Φρόντιζε και αγάπαγε τα εκατόχρονα δένδρα, όπως και τους μαθητές του. Τα κτήματά του ήταν τα καλύτερα, η ποιότητα άριστη, άριστη και η συμπεριφορά του στους εργάτες της γης του τα δύσκολα εκείνα χρόνια. Όταν το λάδι «έφθανε στο πυθάρι», συνήθιζε να μοιράζει: Πρώτα για το καντήλι του Αη-Γιάννη και αμέσως μετά στους μη έχοντες χωριανούς από ένα μπουκάλι «υγρό χρυσάφι».

Αρκετά χρόνια αργότερα ο παππούς μου ο Παντελής, γιός του προπάππου Γιώργη, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση , όπως ακριβώς την κληρονόμησε: σεβασμός και αγάπη στους ανθρώπους και τη φύση. Εμπλουτίζοντας τα κτήματα με την κορυφαία ποικιλία ελιάς την «κορωνέικη» εξακολούθησε να παράγει λάδι άριστης ποιότητας, χαμηλής οξύτητας, απόλυτα καθαρό από φυτοφάρμακα και με νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα τη φρουτώδη γεύση.

Σήμερα οι ίδιοι ελαιώνες ανήκουν στην οικογένειά μου. Στον ίσκιο τους μεγαλώσαμε. Μας χαρακτηρίζει η φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση και φιλοδοξούμε να προωθήσουμε την βιολογική γεωργία στην περιοχή. Παράγουμε πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο, περιορισμένης ποσότητας, προϊόν άγουρων και άνυδρων ελιών. Η μέθοδος της ψυχρής έκθλιψης του ελαιόκαρπου, του επιτρέπει να διατηρεί την υψηλή διαιτητική και θρεπτική του αξία. Το εμφιαλώνουμε και σας το παρουσιάζουμε με την επωνυμία «cretanthos». Αυτό είναι το δικό μας λάδι.'

Γιώργος Τζιανουδάκης

Τι κάνει το ελαιόλαδο Cretanthos να ξεχωρίζει...

Το λάδι που βγάζουμε το προσέχουμε και το αγαπάμε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες λεπτομέρειες που συνολικά κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα , τη γεύση και την καθαρότητα του ελαιόλαδου που τυποποιούμε.

1) Όλα τα λιόφυτα βρίσκονται στον Βόρειο Μυλοπόταμο Κρήτης, περιοχή χαρακτηρισμένη Π.Ο.Π. – Π.Γ.Ε. είναι βιολογικά και ελέγχονται από τον φορέα πιστοποίησης ΔΗΩ.

2) Τα ελαιόδενδρα λιπαίνονται με κοπριά, φυτικό χούμο και στάχτη και δεν ψεκάζονται ποτέ και για κανένα λόγο. Για τον δάκο χρησιμοποιούνται δολωματικές παγίδες. Την Μάνα Γη την προσέχουμε και την αγαπάμε, μας θρέφει και δεν την πληγώνουμε.

3) Όλα τα ελαιόδεντρα είναι της φημισμένης ποικιλίας «Κορωνέικο», ξερικά (άνυδρα) και αυτό συμβάλλει στην παραγωγή ελαιόκαρπου πλούσιου σε αρώματα και γεύση.

4) Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται σε πρώιμο στάδιο καταπράσινος.

5) Δεν αποθηκεύεται σε πλαστικά τσουβάλια.

6)Ο ελαιόκαρπος αλέθεται αμέσως μετά τη συγκομιδή για να μην καταπονείται καθόλου, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία απώλεια στην ποιότητα του ελαίολαδου που θα παραχθεί. 

7) Ο ελαιόκαρπος αλέθεται σε χαμηλή θερμοκρασία και πάντοτε μετά από πλύσιμο της γραμμής παραγωγής.

8) Αποθηκεύεται σε ανοξείδωτα δοχεία με κλειστό κύκλωμα αζώτου.

9) Αν χρειασθούμε μικρές ποσότητες ελαιόλαδου το προμηθευόμαστε από ελάχιστους Βιοκαλλιεργητές της περιοχής, το προϊόν των οποίων μπορούμε να εγγυηθούμε, με αναφορά στα στοιχεία τους και σε τιμές ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

…Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Cretanthos
Αγγελιανά Ρεθύμνου,
ΚΡΗΤΗ,
Τ.Κ. 74052
Τζιανουδάκης Γεώργιος

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας εξυπηρετούμε καλύτερα. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας συμφωνείτε με την ενεργοποίηση cookies.
Ok